ING introduceert AI voor
Werkkapitaalbeheer Bedrijfsklanten

ING heeft een digitale applicatie geïntroduceerd die zakelijke klanten van ING op basis van AI voorspellende inzichten biedt waarmee ze hun werkkapitaal efficiënter kunnen beheren. De Smart Working Capital Assistant is voornamelijk gericht op MKB’s.

Date: 07-2018

De Smart Working Capital Assistant is een applicatie die aan de hand van zelflerende en voorspellende algoritmen voor bedrijven gebeurtenissen voorspelt die een positieve of negatieve impact hebben op hun werkkapitaal.

De applicatie stuurt hierover meldingen naar smartphones van gebruikers, die op basis daarvan beslissingen kunnen nemen. Op basis van de inzichten die de app geeft kunnen managers van een bedrijf bijvoorbeeld besluiten om bepaalde transacties op een moment te plannen dat gunstiger is voor hun werkkapitaalspositie.

Op die manier helpt de applicatie om hun werkkapitaal én bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Deze applicatie is een van de voorbeelden van hoe ING zakelijke klanten ondersteunt bij het ‘data-driven’ digitaliseren van hun bedrijfsprocessen zodat ze sneller en efficiënter kunnen werken. Bij het ontwikkelen van digitale toepassingen werkt ING graag samen gespecialiseerde IT-bedrijven.

Dankzij deze werkwijze, waar ING inmiddels ruime ervaring mee heeft, heeft de bank al diverse digitale toepassingen snel en succesvol weten te introduceren. Voor de Smart Working Capital Assistant heeft ING Asset Based Finance het idee en geanonimiseerde data geleverd, op basis waarvan SAS en Finaps het systeem hebben ontwikkeld.

Let’s create your business solution