SAS Decisionboard | Ondermijning

“Door middel van duidelijke interactieve dashboards en geavanceerde analyses krijgen de juiste mensen binnen de gemeente het overzicht over ondermijning.”

Ondermijning is een onderwerp dat al decennia voor problemen zorgt binnen de samenleving. Over de jaren heen veranderen de illegale praktijken, maar er is altijd een constant probleem te zien. Namelijk, de boven- en onderwereld raken verweven met elkaar wat leidt tot een afnemend gevoel van veiligheid en normvervaging in de samenleving.

In de huidige maatschappij zijn onderwerpen als mensenhandel en drugscriminaliteit aan de dagelijkse orde. Door onder andere het internet en mobiele telefoons neemt deze criminaliteit proporties aan zoals nooit tevoren. Dit maakt het voor de gemeente lastig om overzicht te houden op de ondermijning en dus de veiligheid van de burgers.

Vernieuwende inzichten kunnen de samenwerking tussen de relevante partijen optimaliseren wat leidt tot een verbeterde veiligheid voor de burgers
Image to go with text

Het decisionboard geeft de gemeente dit overzicht terug en voorziet de gemeente van tools om ondermijning tegen te gaan. Door middel van duidelijke interactieve dashboards en geavanceerde analyses krijgen de juiste mensen binnen de gemeente het overzicht over ondermijning.

Buiten het zicht op ondermijning terugkrijgen, heeft het decisionboard ook de potentie om de manier van werken aan te passen voor de aanpak van ondermijning. Hierbij kan de data inzichten geven waar actie op ondernomen kan worden door ambtenaren of politie. Zo wordt de samenwerking tussen de relevante partijen geoptimaliseerd en kan dus de veiligheid van de burgers verbeterd worden

Lees meer

Bekijk hier de decisionboard demo video