SAS Decisionboard | Bewoning

“Door de juiste mensen binnen de gemeente te voorzien van inzichten waar actie op ondernomen kan worden, kunnen de problemen zoals leegstand en overbewoning aangepakt worden.”

De druk op de woningmarkt is groot in de huidige samenleving en veel mensen hebben daardoor moeite met het vinden van een woning. Deze druk neemt verder toe door achterblijvende nieuwbouw, migratie, inflexibele markt, toenemende 1-persoonshuishoudens, enzovoort.

Door deze factoren kan de gemeente het overzicht op de woningmarkt verliezen en ontstaan er situaties van bijvoorbeeld ongewenste leegstand, scheefwonen en overbewoning. Dit kan weer leiden tot criminaliteit en woning misbruik, waardoor aan de ene kant de veiligheid van de burger daalt en aan de andere kant de druk op de woningmarkt blijft toenemen. Door deze complexiteit lijkt de regie op de woningmarkt langzaam te verdwijnen.

Door de juiste mensen op tijd te voorzien van inzichten kunnen baanbrekende resultaten behaald worden
Image to go with text

Een van de doelen van het decisionboard is het inzichtelijk maken van deze complexiteit. Door de juiste mensen binnen de gemeente te voorzien van inzichten waar actie op ondernomen kan worden, kunnen de problemen zoals leegstand en overbewoning aangepakt worden. Deze inzichten worden zichtbaar door duidelijke, simpele en interactieve dashboards die samenspelen met de meer geavanceerde analytische tools, zoals kunstmatige intelligentie. Vormen van voorspelbaarheid van ontwikkelingen wordt dan mogelijk.

Door actie te ondernemen op deze inzichten wordt complexiteit hanteerbaar, en de regie over de woningmarkt terug gewonnen.

Lees meer

Bekijk hier de decisionboard demo video